tiistai 25. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat sämpyt


5 dl kylmää kauramaitoa/vettä

2 rkl Psylliumia
50 g hiivaa
maustemitallinen sokeria
1-2 tl suolaa
1-2 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia
2 dl kaurahiutaleita (puhtaita)
4 dl kaurajauhoa
4-5 dl Semperin hienoa jauhoseosta





Sekoita kylmä kauramaito/vesi ja psyllium kulhossa, ja anna turvota noin 10 min.
Sekoita hiiva joukkoon.
Lisää sokeri, leivinjauhe, suola, margariini ja jauhot
Sekoita sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Tätä taikinaa ei voi vatkata liikaa.
Taikinasta tulee paksu lähinnä kakkutaikinaa muistuttava. Kohota taikinaa noin tunnin verran.
Taikinasta tulee noin 20-24 pientä sämpylää. Aika runsaalla jauholla joutuu leipomaan ellei käytä esim vuokia apuna. Anna sämpylöiden kohota hetken verran.
200-225 asteessa noin 10-15 minuuttia.