Rahkavoitaikina:
250g -270 g Semperin hienoa jauhoa
2tl leivinjauhetta
1 rkl psyliumia
250g voita
250g rahkaa
Täyte:
luumusosetta
1. Sekoita rahkan joukkoon psylium hetkeksi turpoamaan.
2. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, huoneen lämmössä pehmennyt voi sekä rahka-psylium seos. Sekoita kädellä tai monitoimikoneessa.
3. Laita vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Käsittely ja leipominen helpompaa.
4. Kauli taikina runsaan jauhon kera noin puolen cm:n paksuiseksi.
5. Torttuja ei tarvitse välttämättä voidella munalla. Kuvan torttuja ei ole voideltu.
6. Paista 225 asteessa.
Rahkavoitakinasta voi tehdä myös suolaisia pasteijoita haluamallaan täytteellä.
Rahkavoitaikina pohjaa tehty kinkku-koskenlaskijapiirakka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti