keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Kahvikakku


Kahvikakku

50 g maidotonta margariinia tai 0,5 dl öljyä
4 dl Vehnäjauhoja tai semperin luontaisesti gluteenitonta(pikkasen enemmän)
3 dl Sokeria
(1½ tl Vaniliinisokeria)
3 tl Leivinjauhetta
2 dl Nestettä(kahvia, kauramaitoa, mehua oman maun mukaan)

1. Jos käytät margariinia. Sulata rasva ja jäähdytä
2. Sekoita kuivat aineet
3. Lisää neste ja lopuksi rasva tai öljy.
4. Kaada voideltuun vuokaan
6. paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

4 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Hei!

Kokeilin tätä reseptiä mutta pitäisiköhän tehdä tuolla ohjeella 2-3 kertaisena koska minun versioni taikinasta ei kohonnut yhtään?
Ihan perusvuoka on minun kahvikakkuvuokani.

Teen tätä kakkua maidottomana ja sokerittomana versiona -> vaihdoin sokerin canderellin makeutusaineeksi.

Kirsi kirjoitti...

Minä teen ihan normi vuokaan tuolla annoksella ja kohoaa ihan kivasti. En tiedä sitten vaikuttaako tuo sokerin korvaaminen kohoamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että löytyi tämäkin resepti :)

Mutta minulla ainakin piti olla kaksi annosta kun on tuollainen iso kakkuvuoka mitä ne nyt nykyään on että jokainen ohje täytyy tuplana tehdä. Sellaiseen vanhanaikaiseen noin 1,2l vuokaan tuo olisi ihan passeli.
Itse käytin nesteenä appelsiini jaffaa ja heitin mausteeksi vielä kaardemummaa joukkoon.
Nyt vain ei malta odottaa että jäähtyisi ja pääsisi koemaistamaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Leivinjauhepohjaisissa resepteissä on tärkeää sekoittaa vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat, ei liikaa. Muuten taikina ei kohoa. Mutta kohoaa paremmin, jos joukkoon laittaa 2 tl viinietikkaa - sen kemiallinen reaktio leivinjauheen kanssa tehostaa leivinjauheen vaikutusta.