keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Mustikkapiirakka

MUSTIKKAPIIRAKKA(munaton, maidoton)

Ohjeesta tulee pellillinen.
Uuuni 190 astetta ja noin 25 minuuttia.

6dl vehnäjauhoa (voit korvata jauhon Semperin jauhoseoksella tai osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla)
3 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
4 dl kauramaitoa
1 dl öljyä
Mustikoita tms

Päälle mustikoita tai mitä sitten haluatkin laitaa. Tähän käy melkein mikä vaan.
Sekoita kuivat aineet ensin ja lisää maito ja öljy. Sekoitetaan vain sen verran että kaikki on sekaisin. Ja mustikat päälle ja uuniin. Kaveriksi voit piirakalle tehdä vaniljakastiketta tai syödä jäätelön kera. Kaura tai riisijäätelö on nimittäin mielettömän hyvän makuista.

1 kommentti:

eeva kirjoitti...

Hyvää oli. Laitoin öljyn sijasta laktoositonta margariinia. Päälle puolet piirakasta mustikkaa ja toinen puoli puolukkaa. Tarjolla oli lisänä vaniljakastiketta (Oatlyllä on kauramaidosta vaniljakastiketta.)