tiistai 5. toukokuuta 2009

Vappumunkit ja ananassimaa


Vappumunkit(maidoton, munaton)


5 dl kauramaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
(1 rkl kardemummaa )
100 g sininen floora
n. 14 dl vehnäjauhoja


Paistamiseen rypsiöljyä.


Liuota hiiva käden lämpöiseen kauramaitoon. Osan maidosta korvasin vedellä. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja jauhot.Vaivaa hieman ja lisää pehmeä rasva, vaivaa taikina hyvin. Anna kohota. Leivo taikina rinkuloiksi ja palloiksi. Anna kohonta vähän.


Kuumenna Rypsiöljy ja paista munkit kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Valuta munkit talouspaperin päällä ja kierittele sokerissa vielä lämpimänä. Munkit voi koristella myös vesi-tomusokeriseoksella.



Ananassimaa


4 l vettä
1 pieni purkki ananaspaloja
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1/4 tl hiivaa


Kiehauta vesi, sekoita joukkoon ananas ja sokerit. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Anna käydä huoneenlämmössä 12 - 24 h. Siivilöi ja pullota sima, laita pulloihin muutama rusina. Sulje pullot. Anna ananassiman kypsyä 3 - 4 vuorokautta viileässä. Nauti kylmänä.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Tämä allergialeivonta on kyllä aika jännää. Aika ajoin olen ohjeita kokeillut ja hyviksi todennut. Ananassima on ihan uus juttu. Täytyy ensi keväänä kokeilla yksi satsi juhlasiman ohella.