torstai 29. tammikuuta 2009

Suussa sulavia pikkuleipiä

Näitä meillä tehdään usein. Ja nämä nimensä mukaisesti sulavat suussa.

SUUSSA SULAVAT PIKKULEIVÄT


1½-2 dl vehnäjauhoja

3 dl perunajauhoja

1 rkl vaniliinisokeria

1½ dl tomusokeria

250 g voita

1. Sekoita kaikki aineet kulhossa
2. Vaivaa taikinaa hyvin ja anna sen jäähtyä vähän aikaa jääkaapissa
3. Muodosta taikinasta pötkö ja leikkaa siitä paloja. Pyörittele pyörylöiksi
4. Litistä pyörylä jauhotetulla haarukalla

Voin tilalla voit käyttää maidotonta keijua tai flooraa, mutta lisää silloin jauhoja silloin melkein tuplaten ei ihan. Riippuu niin paljon jauhoista. Tämä onnistuu myös semperin gluteenittomasta jauhosta. Margariinit kun ovat löysempiä kuin voi. Jos taikinassa on liian vähän jauhoa, pikkuleivät leviävät. Nämä eivät sitten oikeastaa ruskistu ollenkaan. Paistetaan noin 175 ja 15 minuuttia.


2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Jaahas. Taidanpa pistääkin samoin tein työn alle. Tarpeet löytyy ja taisi pikkuleivät viedä voiton sämpylöistä, heh. No ei vaines. Pitää niitäkin tehdä! Kiitos ohjeesta!

Anonyymi kirjoitti...

Kati vielä: Niin, iltapäivällä tehtiin satsi suussa sulavia ja ne näkyy tosiaan sulavan suihin. Piti jo purkki piiloon laittaa =)