sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Vatruska


VATRUSKAT


Kiva suolainen ja muusin jämistä tulee aikas nopsasti. Tee muussi kuten itse teet. Meillä tehdään kaikki maidottomana, joten meidän muussista löytyy kauramaitoa ja maidotonta flooraa. Muussia ei tarvitse kuin pari desiä. Sekoita muussin sekaan vehnäjauhoja sen verran ettei ota kaulitessa pöytään kiinni. Nämä tehdään kuten pasteijat. Täytteenä on riisiä. Keitä puuroriisiä ja sekoita kypsään riisiin noin 50g flooraan. Paista 225 ja noin 15 minuuttia. Vatruskat voidellaan viimeiseksi vielä sulatetulla flooralla.

Nämä onnistuvat myös gluteenittomana. Semperin jauhoseos käy oikein hyvin näiden tekoon. Olen joskus vuosia sitten tehnyt näitä myös gluteenittomana. Olen joskus toiminut hoitotätinä ryhmiksessäkin.